Oikeat suojakäsineet oikeaan tilanteeseen

delta plus suojakäsineet

Oikeat suojakäsineet oikeaan tilanteeseen

Erilaisiin työtehtäviin tarvitaan erilaisilla ominaisuuksilla varustetut suojakäsineet. Raudoittaja ei voi käyttää samanlaisia käsineitä kuin siivooja, eikä raudoittajan käsineet sovellu kovinkaan hyvin siivoojan työnkuvaan. Valitessa oikeanlaisia suojakäsineitä oikeaan työhön, tulee arvioida työn kautta käsineisiin kohdistuvan rasituksen laatu ja määrä.

EN 388-standardi kertoo suojakäsineen ominaisuuksista mekaanisia vaaroja vastaan

EN 388-standardi kertoo käsineen suojausominaisuudesta neljässä eri kestävyysluokassa: hankaus-, viillon-, repäisy- ja pistonkestävyys.

Hankauskestävyys:

Testissä materiaalia hangataan hiekkapaperilla kovalla voimakkuudella ja siinä mitataan, kuinka monta kierrosta materiaalin puhkeamiseen käytetään. Korkein arvo on 4, joka vastaa 8000 kierrosta.

Viillonkestävyys:

Käsinemateriaalia vasten kiertää testissä pyöreä terä ja arvo määritellään materiaalin leikkaamiseen tarvittavan kierrosmäärän mukaisesti. Korkein arvo on 5, joka vastaa indeksilukua 20.

Repäisynkestävyys:

Testissä käsinemateriaaliin tehdään pieni viilto, jonka jälkeen materiaalia revitään ja repimiseen tarvittava voima mitataan. Korkein arvo on 4, joka vastaa 75 Newtonin voimaa.

Pistonkestävyys:

Materiaaliin tehdään reikä testinaulalla, ja mittari on se, kuinka suuri voima reiän tekemiseen vaaditaan. Korkein arvo on 4 ja se vastaa 150 Newtonia.

TestiSuojaustaso
12345
Hankauskestävyys (kierrosta)
10050020008000
Viillonkestävyys (kierrosta)
1,22,551020
Repäisykestävyys (newton)
10255075
Pistonkestävyys (newton)
2060100150

Kestävyysominaisuudet vaikuttavat käsineiden ulkomuotoon

Nopealla ajattelulta paras käsine on se, jossa kaikki suojausominaisuudet ovat vahvimmat mahdolliset. Jokainen ominaisuus kuitenkin vaikuttaa käsineen paksuuteen ja käytettävyyteen, ja mikäli käsineillä on tarkoitus tehdä tarkkuutta vaativaa työtä, ei liian paksut ja tunnottomat hanskat ole tähän kovin hyvät. Sen vuoksi ominaisuudet tulee priorisoida työn luonteen perusteella. Esimerkiksi rakennustyömaalla on tärkeää suojata kädet viilloilta ja pistoilta mahdollisimman tehokkaasti.

Monissa Delta Plus-suojakäsineissä on kämmenosaan tehty nitriilipinnoite, mikä on paitsi kestävää, tuo myös pitävän otteen. Nitriilipäällyste suojaa mekaanisten vaarojen lisäksi myös tehokkaasti monia vaarallisia nesteitä vastaan.

nitriilipinnoite
Nitriilipinnoite käsineessä takaa hyvän otteen ja suojan viiltoja vastaan

.

Suomalaisilla työmailla joudutaan neljän vuoden ajan vuoksi varautumaan myös erilaisiin lämpötiloihin. Deltalta löytyy myös laaja valikoima talvikäyttöön soveltuvia suojakäsineitä.

Talvityökäsine
Talvityöhön soveltuvat akryylikäsineet pitävät kädet lämpimänä ja kuivana myös talvisella työmaalla

Katso koko valikoima:

Pyydä tarjous:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *