Henkilösuojaus työmailla

Henkilösuojaus työmailla

Riippumatta työmaan tai remonttikohteen luonteesta, tulee ennen minkäänlaisia toimia varmistua työntekijöiden turvallisuudesta. Rakennustyömailla käsitellään raskaita työvälineitä ja keskeneräisissä kohteissa on aina vaara myös putoileville kappaleille. Myös muita vaaroja on, joten henkilösuojaus tulee tehdä asianmukaisesti ja asiaankuuluvasti, jotta henkilövahingoilta säästytään.

Pääsuojaus

Kypärä on tärkein yksittäinen henkilösuojaus suojaväline. Se suojaa sitä kaikista tärkeintä, eli päätä. Kypärien laaduissa ja ominaisuuksissa on kuitenkin eroja. Kypärä on rakennustyömailla yksi pakollisista suojavälineistä, joten sitä pidetään päässä päivittäin seitsemästä kahdeksaan tuntia. Mitä painavampi kypärä on, sitä enemmän se rasittaa kantajansa niskaa, varsinkin kun työmailla työskentelyasennot eivät ole aina ne optimaalisimmat. Käyttömukavuuteen vaikuttaa painon lisäksi myös kypärän istuvuus.

Mitos Oy:n Delta Plus-kypäräsarja on markkinoiden keveimpiä kypärämalleja. Se asettuu päähän tukevasti sen hihnaston ansiosta, eikä hanskoja tarvitse riisua sen kiristämisen ajaksi. Kypärä päähän, pikakiristimellä hihna kireälle ja olet valmis työntekoon. Kypäriin on saatavilla runsaasti lisävarusteita ja siinä on kiinnityspisteet tavallisimmille kuulosuojaimille.

deltaplus kypärä
Suojakypärä Diamond Baseball V Up

Kuulosuojaus

Kuulo on aisti, jota ei voi menettää kuin kerran. Siksi sen suojaukseen on syytä kiinnittää myös tarkasti huomiota, varsinkin työmailla, jossa meteliä on paljon. Kuulon suojausta ei saa kuitenkaan tehdä havainnointikyvyn kustannuksella. Työmaalla, jossa on tärkeää kommunikoida, mutta silti suojata kuulo kovilta ääniltä, paras vaihtoehto on aktiivikuulosuojain, joka vahvistaa normaali ääniä ja varoitusääniä, mutta blokkaa yli 80dB äänet. Yksin työskentelyyn taas on hyvä vaihtoehto radiollinen kuulosuojain. Kypärän kanssa taas täytyy käyttää kypärän kanssa soveltuvia kuulosuojaimia.

kuulosuojaus
Kuulonsuojain Yas Marina

Hengityssuojaus

Hengitys tulee suojata, mikäli työskentelytilassa on pölyä tai muita hengitykselle haitallisia hiukkasia. Hengityssuojaimia on sekä kertakäyttöisiä, että vaihdettavalla suodattimella olevia. Pölylle altistuminen ilman hengityssuojaimia aiheuttaa hengenvaarallista keuhkoahtaumatautia.

Putoamissuojat

Rakennustyömailla, joilla on putoamisvaara, on pakollista käyttää putoamisen estäviä valjaita. Valjaat eivät kuitenkaan saa liikaa häiritä toimimista työmaalla. Erilaisia kohteita on valtavasti mutta Mitoksen valikoimasta löytyy valjaat jokaiseen tarkoitukseen.

Delta putoamissuoja
Delta putoamissuoja

 

 

Lue lisää vinkkejämme liittyen kohde- ja henkilösuojaukseen liittyen Artikkelit-osiosta!

Katso koko valikoima:

Pyydä tarjous:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *