Mitos Oy

Tarramatto – Näin käytät tarramattoa oikein!

Tarramatto estää pölyn ja lian leviämisen

Helppo

Tarramatto on helppo ja nopea asentaa kulkuaukolle puhdistamaan kengän pohjat irtopölystä.

Monikerrosrakenne

Tarramaton tartuntapinnan täyttyessä pölystä, päällimmäinen pinta repäistään pois ja alta paljastuu uusi tartuntapinta.

Pölynhallinta

Tarramatto estää kengänpohjissa kulkevan irtopölyn ja lian kulkeutumisen työmaalle tai sieltä pois.

Tarramatto kerää irtolian ja pölyn

Ilman alustaa oleva tarramatto tulee kiinnittää puhtaaseen pintaan

Alustattoman Tarramaton pohjalla on suojamuovilla peitetty tarrapinta, minkä tarkoitus on tarrata matto jämäkästi kulkuaukolle, mihin pölyn halutaan jäävän. Pinta tulee puhdistaa irtoliasta ennen Tarramaton asennusta, jotta tarrapinta kiinnittyy lattiaan, eikä pääse näin hankaamaan tai liukumaan pois kulkuaukolta. 

Kun Tarramatto on aseteltu sopivaan kohtaan ja paineltu tiiviisti paikoilleen, poistetaan päällimmäinen suojakalvo, minkä jälkeen tarrapintaan kiinnittyy kaikki pöly ja pieni irtoroska. 

Yhdessä Tarramatossa 30 repäisypintaa

Riippuen käyttötarkoituksesta, Tarramaton voi asettaa kulkuväylälle joko poikittain tai pitkittäin. Tehokkaimmin pöly saadaan jäämään kohteen ulkopuolelle asettamalla mattoja kaksi peräkkäin, eikä näin myöskään repäisypintoja tarvitse kuluttaa niin nopeasti. 

Kun päällimmäinen kerros on pölyttynyt niin, ettei lika enää tartu pintaan, voidaan kerros repäistä ja tarrapinta on jälleen uusi ja tehokkaasti pölyä keräävä. Repäistessä kannattaa kulmat ja reunat kääntää keskelle, jotta kerätty pöly ja lika ei pääse leviämään myöskään tässä vaiheessa. 

Tarramaton kulmassa on numerointi, minkä avulla tiedetään, montako repäisypintaa matossa on jäljellä.

 

Tarramatossa 30 repäisypintaa

Haluatko kysyä lisää Tarramatoista?

Tarramatto pohjalevyllä

Tarramaton uudelleenkäyttöä helpottaa pohjalevyllinen versio

Mattoa siirrettäessä uuteen kohteeseen, tulee pohja suojata kuljetuksen ajaksi esimerkiksi alumiinisella pohjalevyllä, mikä helpottaa liikuttamista ja estää myös tarrapinnan pölyyntymisen autossa.

Parempi ratkaisu on kuitenkin Tarramatto alustalla, missä matto on kiinnitetty paksuun ja jäykkään kennolevyyn. Kennolevyn pohjassa on valmiina liukuesteet, mitkä estävät maton hankaamisen ja auttavat pitämään sen paikallaan. Myös maton liikuteltavuus paranee alustattomaan versioon verrattuna.

Pölynhallinta on tärkeää työmaalla

Tehokas pölynhallinta auttaa jokaisessa työmaan vaiheessa. Estämällä pölyn pääsy suojattavaan kohteeseen pienennetään siivouskustannuksia suojausvaiheen loputtua, mutta parannetaan myös työmaan työskentelyolosuhteita ja estetään ylimääräistä kulumista kenkien mukana tulevan lian hangatessa lattiapintaa. 

Kerromme pölynhallinnasta ja erilaisista tavoista toteuttaa sitä alla olevasta linkistä.

Lisää artikkeleitamme:

Pyydä tarjous suojaustuotteista