Säästä aikaa ja rahaa
suojaamalla oikein

Säästä aikaa ja rahaa suojaamalla oikein

Ota huomioon:

Nopeus

Erilaisten suojausmateriaalien kuljettaminen ja asentaminen vie aikaa. Mitä nopeampi prosessi on, sitä halvemmaksi suojausvaihe tulee.

Suojaustehokkuus

Oikeanlainen suojamateriaali parantaa suojauksen tehoa, eikä työmaan aiheuttama kulutus aiheuta lisäkustannuksia.

Uudelleenkäytettävyys

Mikäli suojaustuotteita on mahdollista käyttää uudelleen seuraavalla työmaalla, puolittuu työmaan suojamateriaalien hankintakustannukset.

Pintasuojaus säästäminen

Pintasuojaus kustannukset koostuvat useasta elementistä

Rakennussuojaamisen kokonaiskustannus muodostuu useasta eri tekijästä. Usein suojauksen hinnassa keskitytään laskemaan pelkästään materiaalikustannuksia, mutta kokonaishintaan vaikuttaa myös se montako miestyötuntia suojauksen toteuttaminen vaatii, sekä estääkö suojaus vaurioiden syntymiset täysin vai joudutaanko jälkiä mahdollisesti paikkaamaan jälkikäteen.

Harva myöskään hoksaa, että mitä laadukkaampia suojausmateriaaleja käytetään, sitä paremmin ne ovat myös uudelleenkäytettäviä. Käyttämällä laadukasta suojamateriaalia uudestaan seuraavassa kohteessa, materiaalikustannus työmaata kohden puolittuu. Alla olevasta linkistä voit lukea ja katsoa videon, missä Mitos Oy:n toimitusjohtaja Tomi Siikanen kertoo yleisesti lattiasuojauksesta työmaakohteissa.

Suojausprosessiin kuluva aika on merkittävin yksittäinen tekijä kustannuksista

Riippuen suojattavasta kohteesta, huolellisesti valituilla suojausmateriaaleilla voidaan saavuttaa jopa nelinkertainen aikasäästö verrattuna perinteisiin, alalla yleisesti käytettyihin menetelmiin. Helposti levitettävät ja kohteen eri suojaustarpeisiin mukautuvat materiaalit nopeuttavat prosessia merkittävästi.

Vaikeammissa kohteissa, kuten kerrostalon suojaamisessa merkittävään rooliin asettuu myös suojausmateriaalien liikuteltavuus ja muokattavuus. Rullatavara on helpompaa viedä portaita pitkin ylempiin kerroksiin kuin perinteiset suojalevyt. Kuitulevyjä ei myöskään useimmissa kohteissa saa muovata alueeseen sopivaksi sisätiloissa leikkaamisesta/sirkkelöinnistä aiheutuvasta purusta ja pölystä johtuen, joten muokkaukset täytyy tehdä ulkotiloissa. Pöly- ja sahanpuru nostavat työmaan palokuormaa, aiheuttavat terveys- ja hengityshaittoja ja lisäävät siivouskustannuksia työmaan valmistuttua. Osastoinnista ja pölynhallinnasta voit lukea lisää täältä.

Mitos Oy:n Ram Boardia sen sijaan voi leikata sopivaksi tavallisella mattoveitsellä ilman pöly- tai meluhaittoja, minkä lisäksi materiaaliin on painettu taittourat, joiden avulla seinän vierustaan voi tehdä lian kulkeutumisen estävän taitoksen.

Katso alla olevasta linkistä kun kerrostalokohde suojataan ensin kovalevyllä ja suojakartongilla, sen jälkeen Ram Boardilla.

pintasuojaus - kovalevy täytyy käsitellä ulkona
pintasuoja kierrätys

Uudelleenkäyttö puolittaa työmaakohtaisen pintasuojaus kustannuksen

Kenties paras tapa säästää työmaan suojauksessa on käyttää samat suojamateriaalit seuraavassa kohteessa. Laadukas pintasuojaus on ei kulu työmaalla käyttökelvottomaksi, vaan esimerkiksi Ram Board on helppo kääriä takaisin rullalle työmaata purkaessa ja kätevät rullat liikkuvat vaivatta uuteen kohteeseen.

Käyttämällä suojausmateriaaleja uudestaan seuraavassa kohteessa, käytännössä puolitat materiaalikustannuksen. Ram Boardin patentoidut Flex-Fiber ja Spill guard -teknologia estää veden imeytymisen suojamateriaaliin, joten materiaali ei menetä uudelleenkäyttökelpoisuuttaan edes kosteissa tiloissa.

Myös kevyempään suojaukseen suunniteltu Formax Floorguard on jokaiselle pinnalle soveltuva, hengittävä ja vesitiivis pintasuoja, joka on helppo kääriä käytön jälkeen takaisin rullalle ja käyttää uudestaan seuraavassa kohteessa. Formaxin itsekiinnittyvä pinta estää suojamateriaalin liukumisen suojattavan pinnan päällä, mikä estää hankausjälkien syntymisen. Alla olevasta linkistä lisätietoja itsekiinnittyvään Formaxiin.

Esimerkkilaskelma: Hissitön 3. kerroksen saneerauskohde, 300m2

Kovalevy + suojakartonki -tuplasuojaus

Kantaminen* 281min
Muokkaaminen kohteeseen sopivaksi** 27min
Levittäminen + teippaaminen*** 198min

Yhteensä : 506min (n. 8h)

Ram Board -suojaus

Kantaminen 30min
Muokkaaminen kohteeseen sopivaksi 5min
Levittäminen + teippaaminen 101min

Yhteensä : 136min (n. 2h)

*kovalevyä kannetaan yksi levy kerralla, Ram Boardia 1. rulla, 1 käynti ylhäällä kestää 3min
**kovalevyistä 10% täytyy tehdä muokkauksia ulkona
***kartongin ja Ram Boardin levittämisessä kestää saman verran aikaa, lisäksi kovalevyjen asettelu ja teippaus

(luvut ovat teoreettisia)

Pyydä tarjous suojaustuotteista