Mitos Oy

Itsekiinnittyvä pintasuoja – näin käytät Formaxia oikein

Formax Floorguard - itsekiinnittyvä pintasuoja

Tiivis

Formax kiinnittyy suojattavaan pintaan tiiviisti, eikä hankausta pääse näin syntymään suojan ja pinnan välille. Myöskään pölyä ja roskia ei pääse suojan alle niin helposti.

Hengittävä

Formaxia voidaan käyttää myös pinnoilla joista höyrystyy kosteutta (esim. puulattia). Materiaali hengittää, mutta ei päästä kosteutta suojattavaan pintaan.

Kierrätettävä

Formax on paitsi kierrätettävä, myös uudelleenkäytettävä. Levittämällä puhtaalle pinnalla ja puhdistamalla päällypinnan ennen takaisin rullaamista, voidaan sama suoja käyttää helposti uudelleen.

suojapahvi

Formax -pintasuoja korvaa kartongit ja pahvit

Itsekiinnittyvä Formax Floorguard korvaa lattian suojaamisessa tavallisesti käytetyt pahvit ja maitokartongit. Formaxia löytyy kolmessa leveydessä: 65cm leveä, 1m leveä sekä 2m leveä.

– Pinnassa on tartunta-aine ja levitettäessä hieman tahmean tuntuinen fleecemäinen puoli asetetaan suojattavaa pintaa vasten. Silloin suoja pysyy suojattavassa pinnassa mukavasti paikallaan ja itsekiinnittyvyys estää suojan hankaamisen pintaa vasten.

– Levitettäessä kannattaa alku painaa tiiviisti lattiaan ja lähteä rullaamaan, jolloin suoja levittyy tasaisesti ja sileästi. Ilmakuplat on hyvä pyyhkäistä pois joko lastalla tai harjalla, jotta suoja saadaan pysymään tiiviisti pinnassa. Viereen levitettävä toinen kerros tulee levittää hieman limittäin, jotta pölyä tai likaa ei pääse saumakohdasta suojattavaan pintaan.

Videollamme asetimme vastakkain perinteisen maitokartonkisuojaustavan sekä modernin itsekiinnittyvän pintasuojan kanssa. Katso video alla olevasta linkistä.

Itsekiinnittyvä pintasuoja on monipuolinen suojaustarvike

Lattiapinnan siivoaminen irtoroskasta ja pölystä ennen suojan levittämistä kannattaa tehdä huolellisesti, jotta pinnan ja suojan väliin ei jää pintaa kuluttavaa ainesta. Uudelleenkäytettävyyden takaamiseksi puhdas suoja voidaan helposti kääriä rullalle ja käyttää uudelleen seuraavassa kohteessa.

Koko pinta-alaltaan suojattavaan pintaan kiinnittyvä Formax estää haitallisen hankaamisen suojan ja pinnan välillä, eikä suojakartongin tai pahvin kiinnittämiseen pakollista pitkittäissauman teippausta tarvita. Formax -suojakerroksen päädyt on kuitenkin hyvä teipata, jotta suoja ei ala kulkemisen johdosta rullautumaan. Teippaamisen tarve on itsekiinnittyvässä Formaxissa joka tapauksessa marginaalinen, sillä pitkittäissaumoihin ei ole välttämätöntä uhrata.

Itsekiinnittyvän pintasuojan alle ei pääse kulkeutumaan likaa eikä pölyä, mikä voisi kuluttaa suojattavaa pintaa. Lian kulkeutumista taas ei pystytä suojakartongilla estämään ilman huolellista teippaamista jokaisesta saumasta. Suojan ja pinnan väliin joutunut pöly ja lika aiheuttaa hankausta ja sitä myöden jälkiä suojattavaan pintaan.

Mitos Oy:ltä löytyy myös laaja valikoima erilaisia teippejä suojaus- ja rakennuskohteisiin, ja videollamme (linkki alla) myyntipäällikkömme Joni kertoo niistä enemmän.

Maitokartonki teippaus

Haluatko kysyä lisää Formax Floorguardista?

itsekiinnittyvä pintasuoja Formax

Miksi käytetään hengittävää pintasuojaa?

Hengittävä itsekiinnittyvä pintasuoja toimii samalla tavalla kuin kuoritakki; kosteus ei pääse materiaalista suojattavalle pinnalle, mutta pinnalta nouseva kosteus pääsee haihtumaan pinnan ja suojan lävitse eikä jää muhimaan suojattavalle pinnalle.

– Konkreettisena esimerkkinä koulun saneeraustyömaan suojaus kestää neljä kuukautta ja siellä on käytetty Formaxin itsekiinnittyvää pintasuojaa alla, minkä päälle on levitetty vielä lisäsuojaksi kovalevy. Työmaan valmistuttua otetaan suojat pois neljän kuukauden jälkeen lattiassa ei ole mitään liimajäämiä ja ne ovat pysyneet hyvässä kunnossa suojattuna.

– Toisessa esimerkissä on käytetty halpaa, ei hengittävää itsekiinnittyvää. Äkkiseltään se voi näyttää samalta tavaralta, mutta kun pinta on suojattu ja suoja on ollut useamman kuukauden lattiassa ja ne puretaan pois, huomataan että lattiaan on jäänyt liimajäämiä, koska kosteus on päässyt muhimaan lattiassa. Ei kannata säästää väärässä paikassa. Kun käyttää hengittävää lattiasuojaa, toimii se lattialla kuin lattialla ja on helpompaa, kun liimajäämiä ei tarvitse siivoilla suojaamisen jälkeen.

Itsekiinnittyvä pintasuoja on monipuolinen suojaustarvike

Itsekiinnittyvä Formax sopii myös pienempiin remonttikohteisiin. Keittiötasot on helppo suojata joko 65cm tai 1m leveällä suojalla keittiön välitilan laatoituksen/levytyksen ajaksi, oven karmit voidaan kätevästi suojata niin että oven saa edelleen kiinni ja auki, portaat/rappuset on helppo suojata itsekiinnittyvällä tiiviisti niin ettei liukastumisvaaraa synny jne.

Kääntämällä Formaxin tarraavan puolen ylöspäin työmaan kulkuaukolle, kerää se työmaalle kulkeutuvaa pölyä kengänpohjista. Mitos Oy:ltä löytyy pölynkeräämiseen tehokkaampi ja parempi vaihtoehto. Mitoksen Tarramatto kerää vahvalla liimalla kengistä ylimääräisen lian ja pölyn ja sen 30 repäistävää tarrakerrosta pitää liimapinnan tuoreena pidempään.

itsekiinnittyvä pintasuoja

Lisää artikkeleitamme:

Pyydä tarjous suojaustuotteista