Mitos Oy

Oikeanlaiset jätesäkit oikeaan tarpeeseen

Ohjeet jätesäkkien hankintaan:

Koko vs tarve

Valitse jätesäkin koko tarpeen mukaan. Isompi säkki ei välttämättä tarkoita enemmän kantavuutta.

Materiaalin paksuus

Tarkasta materiaalin paksuus rullan kääreestä. Mitä paksumpi materiaali, sen kestävämpi säkki.

Montako säkkiä?

Se montako säkkiä yhdessä rullassa on kertoo säkkien todellisen hinnan.

Jätesäkit ovat yleisiä purkujätteen keräys- ja kuljetusvälineitä, mutta miten valita oikeanlainen jätesäkki oikeaan kohteeseen. Keräsimme alle viisi kohtaa jotka tulee ottaa huomioon säkkiä valitessa.

Jätesäkit rullakoko

Älä valitse liian suurta pussikokoa

– Älä osta liian isoa säkkiä, koska se ei kestä sen enempää oikeastaan kun se pienempikään säkki.

Usein ajatellaan, että mitä suurempi litratilavuus jätesäkissä on, sitä enemmän yhteen säkkiin saadaan mahtumaan jätettä. Tämä harvoin pitää paikkaansa varsinkaan raskaasta työmaajätteestä puhuttaessa, sillä isompi säkki ei kestävyydeltään eroa pienemmästä ja jätteen paino rikkoo materiaalin ennen kuin se saadaan täyteen. Logistiikan kannalta pienempi säkki on usein jopa parempi.

Säkkirullasta voidaan helposti päätellä jätesäkin vahvuus. Jos laitetaan kaksi 10 säkin rullaa vierekkäin on isompi rulla aina paksumpaa ja sitä kautta myös kestävämpää materiaalia.

Onko ”vahva” oikeasti vahva?

-Tekstissä lukee vahva. Älä luota siihen tekstiin vaan tsekkaa se etiketti kunnolla ja katso paljon se on oikeasti vahva.

Jätesäkkirullassa lukee aina mikä materiaalin vahvuus on: 0,04mm, 0,09mm vai 0,14mm? Luonnollisesti 0,14 millisen säkin kanto- ja kestokyky on huomattavasti korkeampi kuin ohuemmasta materiaalista valmistettujen säkkien.

Perusjätesäkki 150 litraa, vahvuus 0,04mm, se kestää kevyen puutarhajätteen kuten lehdet, haravointijätteen mutta ei juuri muuta. Raskaampaan purkujätteeseen jota muodostuu esimerkiksi kylpyhuoneremonteissa vaaditaan vahvempi materiaali. Betonin piikkauksessa ja muussa purkujätteessä terävät reunat repivät heikomman säkin heti eikä kuljettaminen onnistu.

 

purkusäkki

Haluatko kysyä lisää Ram Boardista?

Säkkien määrä rullassa määrittää hintaa

Kun hankitaan isoja määriä jätesäkkejä työmaalle, kannattaa hinnan kanssa olla tarkkana. Rullakoko määrittää pitkälti hintaa, ja osassa rullista on vähennetty säkkimäärä kymmenestä viiteen jotta hinta saadaan alas päin. Ostajan tulee siis olla tarkkana, minkä verran yhdelle pussille lopulta hintaa jää.

Mitos Oy on pölynhallinan ja rakennussuojaamisen ammattilainen ja valikoimastamme löytyy laajasti kaikki tarvittavat tarvikkeet, jotta työmaa saadaan turvalliseksi.

Ota yhteyttä Mitos Oy:seen tai yhteistyökumppaneihimme, joita löytyy ympäri Suomea. Voit tutustua tuotteisiimme verkkosivuillamme ja ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme.

Lisää artikkeleitamme:

Pyydä tarjous suojaustuotteista