Puutarhasäkki auttaa puutarhajätteen kierrättämisessä

Syksyisin pihat täyttyvät lehdistä ja risuista ja ongelmaksi usein muodostuu se, mihin ja ennenkaikkea miten jätteet tulisi kierrättää. Jätesäkit ovat huokein vaihtoehto, mutta tuottavat päänvaivaa materiaalin heikkouden ja kertakäyttöisyytensä vuoksi. Terävät puunoksat ja kivet viiltävät helposti pussin rikki ja aloittavat siivoustyön alusta, jolloin tämä jokavuotinen askare tuottaa ohimoille entistä enemmän harmaita hiuksia. On siis pakko olla parempi keino! Vastaus on puutarhasäkki.

Kestävä rakenne

Mitos Oy:n puutarhasäkki on valmistettu vahvasta PP-kudoksesta, mikä estää puutarhajätteen, risujen ja kivien puskemisen läpi pussista. Pussi on kaksinkertainen, eli punotun ulkokuoren sisällä on PE-muovista tehty vaihdettava sisus, mikä helpottaa roskien pakkaamista pussiin sisään. Puutarhasäkkeihin on helppo mahduttaa iso määrä jätettä. Niiden kestävä rakenne mahdollistaa jätteen pakkaamisen tiiviisti, ilman että risut puskevat pussiin reiän jonka kautta koko pussi hajoaa ja puutarhajätteet leviävät takaisin puutarhaan. Puutarhasäkki ei ole kertakäyttöinen, vaan kestävää pussia voi käyttää jätteen siirtämiseen ja keräämiseen, jonka jälkeen se on helppo käydä tyhjentämässä esim. peräkärryyn tai kompostiin, ja aloittaa täyttäminen alusta.

Monikäyttöinen puutarhasäkki

Osa puutarhan jätteistä, kuten rikkaruohot, eivät ole suoraan kompostoitavissa, vaan ne täytyy mädättää ensin, jotta ne eivät ala levitä ja kasvaa kompostissa. Mätänemisreaktio vaatii pimeän ja suljetun olosuhteen. Rikkaruodot on hyvä pakata puutarhasäkkiin, jossa ne alkavat hiljalleen mädätä jonka jälkeen ne voidaan normaalisti kompostoida. Myös multaa vaihdettaessa kasveille on vanha multa helppo kerätä säkkiin odottamaan kompostointia ja uusiokäyttöä. Varsinkin säkin ulkokuori on uudelleenkäytettävissä useita kertoja. Sisäpussi on helppo solmia ja irroittaa ulkokuoresta, jolloin liikuttelua helpottava ulkokuori vapautuu uudelleenkäyttöön.

Osa puutarhakasveista pitää esikasvattaa talven aikana, jotta ne ovat maan sulaessa valmiita istutukseen. Kukat, kuten esimerkiksi daaliat, on helppo laittaa kasvamaan suoraan puutarhasäkkiin, jolloin istutus on vaivatonta, kun säät sen sallivat. Säkki on helppo perässä vedettävä joten taimien siirtäminen varastosta kasvihuoneeseen ja sitä kautta taas ulos kasvimaalle tapahtuu kätevästi. Myös puujätteet liiterin pohjalta voi kerätä syttöpuiksi kestävään säkkiin ja käyttää niiden varastointiin.

Helpottaa logistiikkaa

Puutarhajätteen käsittely on etenkin kaupunkiympäristössä ongelmallista, kun mahdollisuutta omaan kompostiin tai säilyttämiseen ei välttämättä ole. Kestävissä puutarhasäkeissä kuljettaminen kaatopaikalle on helppoa, eikä kaatopaikalle tarvitse jättää muuta kuin pussin sisusosa, jolloin päällimmäinen pussi on uudelleenkäytettävissä.

Ota yhteyttä Mitos Oy

    Liittyvät tuotteet:

    Leave Comment