Lattian suojaus työmaalla ja kotiremonteissa on kriittinen osa koko rakennusprojektia. Mitos Oy:n toimitusjohtaja Tomi Siikanen kertoo videolla mitä tulee ottaa huomioon erilaisten kohteiden suojaamisessa ja millä tuotteilla suojaaminen tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti.

– Lattian suojaus on tärkeä asia kun tehdään remonttia kotona; maalataan, hiotaan tai rakennetaan, tehdäänpä mitä tahansa. Rakennustyömaalla, tehdään uudisrakennusta tai korjausrakennusta, lattia täytyy suojata jossain vaiheessa, jopa purettaessa jotta pohja ei vaurioidu.

Oikeat suojat oikeisiin kohteisiin

Erilaiset kohteet vaativat erilaisen lattian suojauksen. Käytössä oleva rakennuskalusto, rakentamisen mittakaava sekä mahdolliset materiaalit ja nesteet määrittävät mikä on tehokas tapa suojaukseen. Paperit ja pahvit soveltuvat lähinnä kevyeen maalaamiseen, mutta iskun, hankauksen tai kosteuden suojaa ei näissä ole.

– Lattian suojauksessa tehdään monesti virheitä. Tulee ottaa huomioon pitääkö pintojen hengittää, kuinka raskas on rasitus; tippuuko vasaroita vai mennäänkö jopa henkilönostimilla, tuleeko pinnoille kosteutta ylhäältä alaspäin, miten työmaalla kuljetaan; ajellaanko isoilla henkilönostimilla, pumppukärryillä vai nokkakärryillä. Näillä on iso ero mitä materiaalia pintojen suojaamiseen käytetään.

– Pidä myös huoli että voit käyttää samoja suojauksia seuraavalla työmaalla! Mikä sen parempi tapa säästää, kuin kierrättää samoja materiaaleja usealla työmaalla.

Mitos Oy:n huipputuotteita lattiasuojaukseen on itsekiinnittyvät Formax Floorguard ja Cover All Fleece, kumipohjainen ja vahvatekoinen Pro Ace Carpet -messumatto, pölyn ja lian leviämisen estävä Pro Ace Tarramatto, sekä kovaan ammattikäyttöön suunniteltu Ram Board. Lisäksi valikoimasta löytyy eri rullakokoiset suojakalvot ikkunoille ja pinnoille.

Lattian suojaus työmaalla on Mitos Oy:n erikoisalaa

– Mitos Oy:llä on pitkä kokemus pinta- ja lattiasuojauksessa ja asiakkaalla on yleensä se ongelma, ettei tiedetä missä käytetään mitä materiaalia millekin pinnalle.

Ota yhteyttä Mitos Oy:seen tai yhteistyökumppaneihimme, joita löytyy ympäri Suomea. Voit tutustua tuotteisiimme verkkosivuillamme ja pyytää käyttäjätunnukset verkkokauppaamme!

– Tehdään homma oikein!

Suurin suojaus tehdään usein iskuja varten

Tomi Siikanen, toimitusjohtaja