OIKEAT SUOJAKÄSINEET OIKEAAN TILANTEESEEN

Erilaisiin työtehtäviin tarvitaan erilaisilla ominaisuuksilla varustetut suojakäsineet. Raudoittaja ei voi käyttää samanlaisia käsineitä kuin siivooja, eikä raudoittajan käsineet sovellu kovinkaan hyvin siivoojan työnkuvaan. Valitessa oikeanlaisia suojakäsineitä oikeaan työhön, tulee arvioida työn kautta käsineisiin kohdistuvan rasituksen laatu ja määrä.

EN 388-standardi kertoo suojakäsineen ominaisuuksista mekaanisia vaaroja vastaan

EN 388-standardi kertoo käsineen suojausominaisuudesta neljässä eri kestävyysluokassa: hankaus-, viillon-, repäisy- ja pistonkestävyys.

Hankauskestävyys:

Testissä materiaalia hangataan hiekkapaperilla kovalla voimakkuudella ja siinä mitataan, kuinka monta kierrosta materiaalin puhkeamiseen käytetään. Korkein arvo on 4, joka vastaa 8000 kierrosta.

Viillonkestävyys:
Käsinemateriaalia vasten kiertää testissä pyöreä terä ja arvo määritellään materiaalin leikkaamiseen tarvittavan kierrosmäärän mukaisesti. Korkein arvo on 5, joka vastaa indeksilukua 20.

Repäisynkestävyys:
Testissä käsinemateriaaliin tehdään pieni viilto, jonka jälkeen materiaalia revitään ja repimiseen tarvittava voima mitataan. Korkein arvo on 4, joka vastaa 75 Newtonin voimaa.

Pistonkestävyys:
Materiaaliin tehdään reikä testinaulalla, ja mittari on se, kuinka suuri voima reiän tekemiseen vaaditaan. Korkein arvo on 4 ja se vastaa 150 Newtonia.

Kestävyysominaisuudet vaikuttavat käsineiden ulkomuotoon

Nopealla ajattelulta paras käsine on se, jossa kaikki suojausominaisuudet ovat vahvimmat mahdolliset. Jokainen ominaisuus kuitenkin vaikuttaa käsineen paksuuteen ja käytettävyyteen, ja mikäli käsineillä on tarkoitus tehdä tarkkuutta vaativaa työtä, ei liian paksut ja tunnottomat hanskat ole tähän kovin hyvät. Sen vuoksi ominaisuudet tulee priorisoida työn luonteen perusteella. Esimerkiksi rakennustyömaalla on tärkeää suojata kädet viilloilta ja pistoilta mahdollisimman tehokkaasti.

Monissa Delta Plus-suojakäsineissä on kämmenosaan tehty nitriilipinnoite, mikä on paitsi kestävää, tuo myös pitävän otteen. Nitriilipäällyste suojaa mekaanisten vaarojen lisäksi myös tehokkaasti monia vaarallisia nesteitä vastaan.

Suomalaisilla työmailla joudutaan neljän vuoden ajan vuoksi varautumaan myös erilaisiin lämpötiloihin. Deltalta löytyy myös laaja valikoima talvikäyttöön soveltuvia suojakäsineitä.

Ota yhteyttä Mitos Oy