REMONTTI JA SEN VIISI SUDENKUOPPAA

Remontointi suunnitelma

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Vanha sanonta, mutta edelleen paikkaansa pitävä. Hyvällä ja kattavalla remonttisuunnitelmalla säästetään paitsi rahaa, myös valtavasti aikaa, kun kaikki kulut ja ilmoitukset voidaan suunnitelman mukaan tehdä ajallaan. Remontointi kohteesta riippuen lupa-asioihin kannattaa aina varata aikaa ja pyrkiä ennakoimaan lupien hankkiminen, sillä käsittelyajat voivat olla pitkiä. Lupien viivästyessä koko projekti viivästyy. Muista myös, että lupa-asioihin voi kysyä apua sekä isännöitsijältä, että kunnan rakennusvalvonnasta. Myös monet rautakaupat tarjoavat maksutonta neuvontaa ja ohjausta.

Remontointi suunnitelman tarkoitus on miettiä ja kirkastaa koko remontin kulku askel askeleelta niin, että yllätyksiä ei pääse tulemaan. Suunnitelmaan kannattaa lupien ja aikataulutuksen lisäksi miettiä mitä hankintoja remonttia varten tarvitsee tehdä, kuten työkalut ja suojaustarvikkeet.

Joustovara remontointiin

Vaikka remonttisuunnitelman tarkoitus on simuloida koko remontin kulku, ei koskaan pystytä täysin eliminoimaan kaikkia muuttujia, edes täydellisellä suunnitelmalla. Tästä syystä kaikkeen tekemiseen ja suunnitelmaan on hyvä jättää pieni joustovara, sekä ajallisesti, että rahallisesti.

Remontointi dokumentoituna remonttikansioon

Kaikki remonttiin liittyvät asiakirjat ja suunnitelmat on syytä kerätä yhteen ja samaan paikkaan. Remonttikansioon kannattaa koota tarvittavat luvat ja piirustukset, aikataulut, laskut ja kuitit, tarjoukset ja sopimukset yhteystietoineen, koodit, tuotenumerot, tavarantoimittajien yhteystiedot ja takuut, sekä kaikki käyttöohjeet.

Kansion tehtävä on pitää remontin kokonaisuus hallussa, sekä mahdollisessa myymistilanteessa dokumentoidut remonttifaktat ja toimenpiteet on helppo todentaa lisäarvon tuomiseksi.

Kirjalliset sopimukset

Suurin osa urakoitsijoiden ja kuluttajien riidoista oltaisiin vältetty, jos työstä ja sen vaiheista olisi tehty ennen remontin alkua selkeä sopimus, missä käydään läpi vastuut ja tehtävät. Sopimus auttaa myös molempia osapuolia ymmärtämään ja tiedostamaan omat tehtävät ja vastuut, jolloin riitatilanteita pystytään ennaltaehkäisemään. Kuluttajan kannalta on tärkeää tarkastaa ennen päätöstä urakoitsijasta tarkastaa, että yritys on hoitanut veronsa ja maksunsa asiallisesti. Kannattaa valita urakoitsija, jolla on Y-tunnus, jolloin kaikki kuluttajansuojalain säännökset pätevät.

Laatu ja vastuullisuus

Se miten ja millaisilla välineillä ja tarvikkeilla remontointi toteutetaan, voi määrittää koko remontin onnistumisen. Kohteen suojaamisvälineissä kannattaa valita tehtävään käytännöllisin vaihtoehto, jolloin säästetään aikaa, hermoja ja lopulta myös rahaa. Tilaustuotteissa toimitusaika ja -varmuus kannattaa myös ottaa huomioon ja varmistaa toimittajalta. Myös remontin jälkeinen remonttijätteistä eroon pääseminen kannattaa miettiä materiaaleja valitessa, sillä kierrätyskelpoisista materiaaleista on huomattavasti helpompi päästä eroon kuin ongelmajätteistä.

Myös sosiaaliset ja taloudelliset tekijät kannattaa ottaa huomioon, ja esimerkiksi pölyltä suojautuminen vaikuttaa huomattavasti sekä työturvallisuuteen, että työviihtyvyyteen.

Kiinnitä näihin huomiota

Kiinnittämällä huomion näihin seikkoihin, annat remontillesi huomattavasti paremmat todennäköisyydet onnistua ilman jälkipyykkejä, ajoissa. Suunnittelemalla ja toimimalla suunnitelman mukaisesti on valtava vaikutus remontin onnistumiseen ja stressitasojen hallintaan!

Ota yhteyttä Mitos Oy!

    Katso tuotteita: