Pölynhallinta remonttikohteissa remontin aikana lisää työskentelymukavuutta, vähentää terveyshaittoja sekä helpottaa remontin jälkeistä siivousta. Mitos Oy:n toimitusjohtaja Tomi Siikanen kertoo videolla onnistuneen pölynhallinnan tärkeimmät vaiheet ja välineet.

– Rakennustyömailla ja työmaakohteissa kaikista yleisimmät pölyt on puu-, betoni-, kivi- ja metallipöly.

Minimoi pölyn muodostuminen

Jos rakennuskohteessa on mahdollista välttää tai minimoida pölyn muodostumista, se kannattaa aina tehdä. Esimerkiksi käsisahan käyttäminen sirkkelin sijaan on hyvä tapa ehkäistä hienojakoisen pölyn muodostumista.

– Pöly aiheuttaa hengitysteille ja limakalvoille ärtymystä, se kulkeutuu joka paikkaan, leijailee ilmassa ja se on erittäin vaikeaa siivota ja hallita.

Osastoi, eristä ja suojaa

– Osastointi on työkohteen eristämistä muusta tilasta, tai työkohteessa tekemällä pölyävään työhön erillinen oma työtila. Työtilan voi eristää muusta tilasta muun muassa muoviseinillä.

Seinien rakentamiseen löytyy Mitoksen valikoimasta helppo ja nopea tapa perinteisen kakkosnelos-rimoituksen tilalle. Mitoksen asennustuilla seinien pystyttäminen ja eristetyn tilan rakentaminen sujuu nopeasti ja kustannustehokkaasti.

– Osastointia ja rimoitusta tehdessä kannattaa huomioda myös kulkuaukot.

Mitos Oy:ltä löytyy jokaiseen tilaan soveltuvat Vetoketjuovet erilaisilla oviaukkomuodoilla. Myös pölyn leviämistä eristetystä tilasta voidaan vähentää asettamalla suuaukolle tarramatto keräämään pöly kengistä tai suojaamalla kengät kenkäsuoja-automaatilla tai -pusseilla.

– Jos pelkkä osastointi ei riitä, voidaan käyttää alipaineistusta.

Hengityksen suojaaminen

– Kun osastoinnin sisällä työskennellään, on tärkeää huolehtia myös hengityksen suojaamisesta.

Mitoksen valikoimasta löytyy useita erilaisia hengityssuojaimia moottoroiduista maskeista tavallisiin FPP-maskeihin.

Tehokas pölynhallinta nopeuttaa valmistumista ja vähentää kustannuksia

– Kun alue suojataan kunnolla ei pöly pääse leijailemaan ympäri kohdetta, ja loppusiivous nopeutuu huomattavasti.

Mitos Oy on pölynhallinan ja rakennussuojaamisen ammattilainen ja valikoimastamme löytyy laajasti kaikki tarvittavat tarvikkeet, jotta työmaa saadaan turvalliseksi.

Ota yhteyttä Mitos Oy:seen tai yhteistyökumppaneihimme, joita löytyy ympäri Suomea. Voit tutustua tuotteisiimme verkkosivuillamme ja pyytää käyttäjätunnukset verkkokauppaamme!

– Katsotaan yhdessä juuri sinulle, tai kohteellesi sopivat ratkaisut!

Yhteenveto pölynhallinnasta:

 

  1. Minimoi pölyn muodostus
  2. Osastoi, eristä, suojaa
  3. Muista siivota!