Mitos Oy

Pölynhallinta työmaakohteissa

Yhteenveto pölynhallinnasta:

Minimoi pölyn muodostuminen

Osastoi, eristä,
suojaa

Muista siivota
jälkesi!

Vetoketjuoven asennus

Pölynhallinta kannattaa huomioida

Pölynhallinta remonttikohteissa remontin aikana lisää työskentelymukavuutta, vähentää terveyshaittoja sekä helpottaa remontin jälkeistä siivousta. Mitos Oy:n toimitusjohtaja Tomi Siikanen kertoo videolla onnistuneen pölynhallinnan tärkeimmät vaiheet ja välineet.

– Rakennustyömailla ja työmaakohteissa kaikista yleisimmät pölyt on puu-, betoni-, kivi- ja metallipöly.

Suojaamalla ja osastoimalla kohde tehokkaasti, saavutetaan säästöjä niin materiaaleissa, työssä kuin ajassakin.

Minimoi pölyn muodostuminen

Jos rakennuskohteessa on mahdollista välttää tai minimoida pölyn muodostumista, se kannattaa aina tehdä. Esimerkiksi käsisahan käyttäminen sirkkelin sijaan on hyvä tapa ehkäistä hienojakoisen pölyn muodostumista. Mikäli sirkkeliä on pakko käyttää, on sahaustyö hyvä tehdä ulkotiloissa.

– Pöly aiheuttaa hengitysteille ja limakalvoille ärtymystä, se kulkeutuu joka paikkaan, leijailee ilmassa ja se on erittäin vaikeaa siivota ja hallita.

Mitos Oy:n Ram Boardin käyttäminen työmaakohteessa kovalevyn sijaan vähentää pölyn muodostumista, sillä Ram Boardin voi muokata sopivaksi mattoveitsellä. Katso linkistä kun vertailimme Ram Boardia kovalevyyn kerrostalotyömaalla.

pintasuojaus - kovalevy täytyy käsitellä ulkona

Haluatko neuvoja pölynhallintaan?

Osastoi, eristä ja suojaa

– Osastointi on työkohteen eristämistä muusta tilasta, tai työkohteessa tekemällä pölyävään työhön erillinen oma työtila. Työtilan voi eristää muusta tilasta muun muassa muoviseinillä.

Seinien rakentamiseen löytyy Mitoksen valikoimasta helppo ja nopea tapa perinteisen kakkosnelos-rimoituksen tilalle. Mitoksen asennustuilla seinien pystyttäminen ja eristetyn tilan rakentaminen sujuu nopeasti ja kustannustehokkaasti.

– Osastointia ja rimoitusta tehdessä kannattaa huomioda myös kulkuaukot.

Mitos Oy:ltä löytyy jokaiseen tilaan soveltuvat Vetoketjuovet erilaisilla oviaukkomuodoilla. Myös pölyn leviämistä eristetystä tilasta voidaan vähentää asettamalla suuaukolle tarramatto keräämään pöly kengistä tai suojaamalla kengät kenkäsuoja-automaatilla tai -pusseilla.

– Jos pelkkä osastointi ei riitä, voidaan käyttää alipaineistusta.

Tehokas pölynhallinta nopeuttaa valmistumista ja vähentää kustannuksia

– Kun osastoinnin sisällä työskennellään, on tärkeää huolehtia myös hengityksen suojaamisesta.

Mitoksen valikoimasta löytyy useita erilaisia hengityssuojaimia moottoroiduista maskeista tavallisiin FPP-maskeihin.

– Kun alue suojataan kunnolla ei pöly pääse leijailemaan ympäri kohdetta, ja loppusiivous nopeutuu huomattavasti.

Mitos Oy on pölynhallinan ja rakennussuojaamisen ammattilainen ja valikoimastamme löytyy laajasti kaikki tarvittavat tarvikkeet, jotta työmaa saadaan turvalliseksi.

Ota yhteyttä Mitos Oy:seen tai yhteistyökumppaneihimme, joita löytyy ympäri Suomea. Voit tutustua tuotteisiimme verkkosivuillamme ja ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme – Katsotaan yhdessä juuri sinulle, tai kohteellesi sopivat ratkaisut!

Hengityssuojain Mitos Oy

Lisää artikkeleitamme:

Pyydä tarjous suojaustuotteista