Mitos Oy

Kovalevy suojaukseen on työläs ja hidas tapa – Ram Board 4 x nopeampi

Suojaukseen käytettävä kovalevy ja sen alle levitettävä suojakartonki on yleisin tapa suojata kohde iskuilta ja kosteudelta. Kovalevy on kuitenkin huomattavasti työläämpi ja hitaampi suojaustapa kuin Mitos Oy:n Ram Board.

kovalevy suojaukseen vaatii tuplasuojauksen

Kovalevy vaatii suojaukseen tuplasuojan

Toisin kuin Ram Board, kovalevy vaatii parhaaseen suojaustulokseen pääsemiseksi alleen suojakartongin, joka estää kosteuden pääsemisen rakenteisiin. Tuplasuojauksen tekeminen on paitsi työlästä, lisää myös suojaamisesta syntyviä materiaalikustannuksia. Ram Boardin patentoidut Flex-Fiber ja Spill-Guard-teknologiat estävät niin kosteuden läpipääsyn kuin iskujen vaikutuksen suojattavassa kohteessa. Yhdellä rullalla Ram Boardia suojaat yhteensä 30m2 pintaa, eikä lisäksi tarvita muuta suojamateriaalia.

Kerrostalokohteessa aikasäästö lähes 14 tuntia

Kuten videolta huomataan, on Ram Board kovalevyyn verrattuna myös logistisesti parempi ratkaisu. Siinä missä kovalevyä joudutaan kantamaan levy kerrallaan kohteeseen, saadaan yhdestä Ram Board rullasta 30 neliöä suojamateriaalia kannettua yhdellä kerralla. Tämän lisäksi kovalevyä ei voida pölyn muodostumisen vuoksi muotoilla lainkaan sisätiloissa, vaan tarvittavat leikkaukset ja muotoilut täytyy tehdä ulkona. Ram Boardia on helppo käsitellä, eikä sen muotoiluun tarvita muuta kuin mattopuukko.

Ja kuten todettua, ennenkuin levyäkään voidaan suojattavaan kohteeseen kantaa, täytyy kartonki olla levitettynä suojattavan pinnan päälle. Tämä työvaihe jää täysin pois valitsemalla käyttöön Ram Boardin.

Videon kaltaisella kerrostalotyömaalla aikasäästöä saavutettiin yhden huoneiston osalta noin 15 minuuttia (Ram Board 4:42, Kovalevy 20:25). Kun urakkaan lasketaan jokainen kerrostalon 55 huoneistoa, saavutetaan yksinkertaisella valinnalla jopa lähes 14 tunnin aika säästö, mikä on yhden työntekijän lähes kahden päivän työ. Kohteesta riippuen aikasäästö voi olla jopa suurempi.

pintasuojaus - kovalevy täytyy käsitellä ulkona

Haluatko kysyä lisää Ram Boardista?

Kustannushyödyt myös uudelleenkäytöstä

Ram Board on helppo käyttää myös uudelleen, suoja takaisin rullalle ja uuteen kohteeseen. Kustannussäästöjä saadaan siis myös materiaalin kierrätyksestä. Voit lukea lisää Ram Boardista täältä ja katsoa videon.

Mitos Oy on pölynhallinan ja rakennussuojaamisen ammattilainen ja valikoimastamme löytyy laajasti kaikki tarvittavat tarvikkeet, jotta työmaa saadaan turvalliseksi.

Ota yhteyttä Mitos Oy:seen tai yhteistyökumppaneihimme, joita löytyy ympäri Suomea. Voit tutustua tuotteisiimme verkkosivuillamme ja pyytää apua asiantuntijoiltamme!

Lyhyesti Ram Board vs. kovalevy:

Ominaisuus Ram Board Kovalevy
Rullassa
Yksi kerros riittää
Helposti uudelleenkäytettävä
FSC Sertifikaatti
Paloluokiteltu

Lisää artikkeleitamme:

Pyydä tarjous suojaustuotteista