Mitos Oy

Rakennuslevyt jäävät Ram Boardin varjoon – lähes tuplasti nopeampi tapa suojata pinta!

Rakennuslevyt, kuten puukuidusta valmistettu kovalevy, on perinteisimpiä tapoja kovempaan pintasuojaukseen. Suojauksen toteuttaminen on kuitenkin työlästä ja aikaavievää. Haastoimme videolla perinteisen kovalevyn Mitos Oy:n Ram Board -lattiasuojalla.

Ram Boardin kolmikerrosrakenne poistaa tarpeen tulpasuojaukselle, sillä sen patentoitu materiaali suojaa sekä iskuilta että kosteudelta. Lapinlahdessa sijaitsevalla Matin ja Liisan koululla vastakkain asettuvat Savon Laaturakennus Oy kovalevyjen kanssa sekä Mitos Oy:n myyntipäällikkö Joni Kinnunen Ram Boardilla.

rakennuslevyt tuplasuojaus

Rakennuslevyt vaativat tuplasuojauksen

Jotta kovalevyillä suojattu pinta on iskujen lisäksi myös kosteussuojattu, täytyy suojattavan alueen päälle levittää ensin maitokartonki. Ram Boardilla yksi kerros riittää suojaamaan sekä iskuilta että kosteudelta. Alkuun kisa vaikuttaa tasaiselta, kun molemmilla puolilla alueen päälle pyöritellään suojausmateriaalit rullalta. Kuten todettua, pelkkä valkoinen kartonki ei riitä tarvittavaan suojaukseen, vaan tiivistämisen ja teippauksen jälkeen alkaa vasta kovalevyn levittäminen alueelle. Ram Boardilla riittää kun rullat pyöritetään lattialle ja leikataan sopivaan mittaan ja teipataan paikalleen.

Siinä vaiheessa kun Ram Board -puoli on Jonin toimesta valmis, pääsee raksamies vasta levittämään kovalevyjä. Huomioitavaa kovalevyn asettelussa on se, että mikäli levyjä joudutaan jollain tavalla muokkaamaan tilaan sopivaksi, joudutaan muokkaustyöt tekemään ulkona sirkkelöinnistä leviävän pölyn vuoksi. Kovalevy on myös logistisesti Ram Boardia haastavampi, sillä levyt täytyy siirtää sellaisenaan paikasta toiseen, kun taas Ram Board on kätevässä 30m2 -rullassa valmiina levitettäväksi.

Ram Board sopii kaikille pintamateriaaleille

Ram Boardin patentoitu materiaali sopii niin kivelle, parketille, laminaatille, betonille kuin mille tahansa muulle pinnalle. Materiaali hengittää, mutta ei päästä kosteutta lävitse suojattavalle pinnalle. Ram Boardin erinomaisen suojauskyvyn lisäksi sitä on helppo muokata tilaan sopivaksi. Sitä voi leikata normaalilla mattoveitsellä eikä leikkaamisen vuoksi tarvitse siirtyä ulkotiloihin. Tämän lisäksi Ram Boardissa on pohjassa taittourat, jotka helpottavat esimerkiksi huoneiden nurkkien tai seinien suojausta ilman murtumista.

Ram Board on myös paloluokiteltu eikä lisää työmaan palokuormaa. Säästöä saadaan myös uudelleenkäytettävyydestä, sillä se on helppo pyörittää takaisin rullalle ja siirtää seuraavaan työkohteeseen.

Ram Board lattiasuoja

Haluatko kysyä lisää Ram Boardista?

pintasuoja kierrätys

Liikuntasalin suojaus lähes puolet nopeammin

Kun kovalevyillä tehty suojaus kestää lopulta lähes 42 minuuttia, hoitui sama tehtävä saman kokoiselle alueelle lähes puolet nopeammin (24 min) Ram Boardilla. Kun pelkkä suojaustyö voidaan suorittaa lähes puolet nopeammin kuin perinteisin keinoin, on suuremmissa kohteissa ajallinen säästö varsin merkittävä. Lisäksi materiaalin liikutteluun työkohteessa saadaan varata usein myös aikaa. Katso aiemmalta videoltamme kerrostalokohteen suojaamisessa syntyneet erot kovalevyn ja Ram Boardin välillä!

Ota yhteyttä Mitos Oy:seen tai yhteistyökumppaneihimme, joita löytyy ympäri Suomea. Voit tutustua tuotteisiimme verkkosivuillamme ja kysyä lisää asiantuntijoiltamme.

Lisää artikkeleitamme:

Pyydä tarjous suojaustuotteista