VETOKETJUOVI – HELPPO TAPA ESTÄÄ PÖLYN LEVIÄMINEN

Miten pölynhallinta kannattaa tehdä? Varsinkin pieniin, yksittäisen huoneen remontointiin varsin kätevä tuote on teipillä kiinnitettävä Mitos Oy:n Vetoketjuovi-PVC/HD. Ovi kiinnitetään oviaukkoon teipillä ja kulku remonttikohteen ja muun asunnon välillä tapahtuu muoviin ommellun vetoketjuoven lävitse. Ovi asennetaan tiiviisti oviaukkoon ja sen vahva muovimateriaali estää tehokkaasti rakennuspölyn leviämisen. Se vähentää myös ilmavirtauksien läpikulkua, joten myöskin käryjen ja hajujen leviäminen hidastuu.

Kotitalouksien remonteissa pöly sotkee ja on jopa vaarallista

Kotitalouksia remontoidessa, on usein tarve myös asua asunnossa remontin ajan. Tätä vaikeuttaa remontista aiheutuvat erilaiset haitat, mutta ennen kaikkea siitä leviävä pöly ja lika. Kun asunnon rakenteisiin tehdään muutoksia, syntyy väkisinkin hienojakoista pölyä, joka paitsi sotkee ja leviää, on myös äärimmäisen haitallista terveydelle. Hengitysilmassa keuhkoihin päätyvä pöly on 0,005mm halkaisijaltaan. Eri materiaaleista irtoava pöly on materiaalista riippuen vaihtelevan haitallista, mutta joka tapauksessa haitallista, eikä varsinkaan kanssa asujien soisi tätä ilmaa liiemmin hengittävän. Pöly aiheuttaa liikaa hengitettynä parantumatonta keuhkoahtaumatautia, eikä edes pieninä määrinä keuhkoihin joutuva rakennuspöly ole terveyttä ainakaan edesauttavaa. Pöly aiheuttaa myös suurissa määrissä paloturvallisuusriskin varsinkin jos pöly pääsee leviämään remonttialueen ulkopuolelle, missä sen pääsyä ei voida sähkölaitteiden läheisyyteen rajoittaa.

Vetoketjuovet sopivat jokaiseen karmiin

Riippuen kohteesta, Ovia saa kuudessa eri mallissa. Kaikissa malleissa on oviaukolle samat mitat 90 x 190 cm, mutta itse muoviosa on reilusti isompi 137 x 230/280cm, joten jokaiseen aukkoon löytyy ratkaisu. Muovia voi myös tarvittaessa leikata, jolloin ylimääräinen muovi saadaan pois haittaamasta asennusta.

Työmaalla tai remonttikohteessa liikkuminen on oltava helppoa, sillä usein kömpelöiden ja raskaiden koneiden raahaaminen edestakaisin on välttämätöntä. Vetoketjuovet on luotu niin, että oven saa auki ja kiinni molemmilta puolilta ilman, että teippiä tarvitsee kuluttaa tai kiinnitellä jokaisella läpikululla. Eri malliset oviaukot mahdollistavat myös lattiaa pitkin vedettävien laitteiden helpon kulun muovioven lävitse. Vetoketju on rakennettu tukkeutumattomaksi, eli ovet kestävät remonttiolosuhteissa pitkään ilman, että vetoketju jumiutuu.

Ota yhteyttä Mitos Oy

    Liittyvät tuotteet: